Παρασκευή, 15 Φεβρουαρίου 2013

Γνωριμίες μέσω Ιντερνετ - Διαδικτύου


Γνωριμίες μέσω Διαδικτύου


Συμβουλές για να την υπεύθυνη χρήση του διαδικτύου και των ιστοσελίδων on line γνωριμιών. 

Το να γνωρίστε, να βρείτε κάποιον ή κάποια με τον οποίο να  δημιουργήστε μια ευτυχισμένη και μακροχρόνια σχέση εν είναι πάντα εύκολο.

 Επειδή ο σύγχρονος τρόπος διαβίωσης μας αποξενώνει πολλές φορές και δεν μας δίδει δυνατότητες να συναντούμε πολλούς διαφορετικούς ανθρώπους στη καθημερινότητα μας, θεωρείται πλέον σεβαστή και χρήσιμη η δυνατότητα που δίνει το  Internet   στο να ερχόμαστε σε επαφή με νέους ανθρώπους για να κάνουμε απλά γνωριμίες ή να βρούμε σύντροφο.

Σε αυτό έχουν συμβάλει και ειδικές ιστοσελίδες γνωριμιών μέσω των  οποίων μπορεί να γίνεται η αναζήτηση νέων γνωριμιών.   
Στην Αμερική ιδιαιτέρα έχει υπολογιστεί ότι ένα μεγάλο ποσοστό γάμων, έχει προκύψει ακριβώς από συναντήσεις μέσω   των ειδικευμένων ιστοσελίδων γνωριμιών.  

Για την αποφυγή όμως κάποιων κινδύνων που μπορεί να προκύψουν από την χρησιμοποίηση αυτών των χρήσιμων  ιστοσελίδων, γιατί το διαδίκτυο μπορεί να εμπεριέχει κάθε κίνδυνο που περιέχει και η πραγματική ζωή, παραθέτουμε παρακάτω μερικές απλές συμβουλές.

Κατ’ αρχήν  πρέπει να γνωρίζετε ότι πρέπει να είστε ενήλικας και απόλυτα υπεύθυνος των πράξεων σας σε σχέση με τη χρήση της ιστοσελίδας γνωριμιών,  για να εγγραφείτε σε μια ιστοσελίδα γνωριμιών.

Συμβουλή 1: Επιλέξτε ένα αξιόπιστο φορέα παροχής υπηρεσιών.
Κάντε μια ερεύνα αγοράς και διαλέξτε τον καλύτερο πάροχο των υπηρεσιών γνωριμίας.
Διαλέξτε ιστοσελίδα με πολλά προφίλ. Διαλέξτε πάροχο ιστοσελίδας  σοβαρό, με έδρα κατά προτίμηση στο ευρωπαϊκό χώρο και σε αξιόπιστη χώρα.
Προστασία των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα - Διαβάστε προσεκτικά την πολιτική απορρήτου και βεβαιωθείτε ότι τα δεδομένα σας δεν θα αποκαλυφθούν σε τρίτους.

Ελέγξτε την ποιότητα και την προσβασιμότητα - είναι πολύ σημαντικό το γεγονός ότι οι χρήστες μπορούν πάντα να επωφεληθούν από το προϊόν με ασφάλεια και αποτελεσματικά.

Επιπλέον, είναι αναγκαίο να υπάρχει τμήμα εξυπηρέτησης των πελατών για να ανταποκριθεί σε οποιοδήποτε πρόβλημα, πρόταση ή παράπονο των χρηστών τους.

Συμβουλή : Αναλύστε τον εαυτό σας
Για να βρείτε τον κατάλληλο σύντροφο, είναι καλό να έχετε συνειδητοποιήσει ποια είναι τα πιο σημαντικά πράγματα σε μια σχέση και πως θα ορίσετε το προφίλ  σας στη σελίδα γνωριμιών. Σκεφτείτε προσεκτικά για το ποιες είναι οι προτεραιότητες σας. Σκεφτείτε προσεκτικά ποια είναι η σαφής εικόνα των επιθυμιών σας.

Συμβουλή : Δημιουργήστε ένα πειστικό προφίλ.
Ένα σαφές και πλήρες προφίλ δίνει πολύ μεγαλύτερη πιθανότητα να αλληλεπιδράσουν με εσάς  ενδιαφέροντες άνθρωποι. 

Συμβουλή : Πάρτε το χρόνο που απαιτείται. Όχι βιασύνες.

Συμβουλή : Κάνετε πάντα προσεκτικά και  σταδιακά βήματα. Η προστασία του εαυτού σας, του σπιτιού  και της οικογένειάς σας έρχεται πρώτη!

Συμβουλή : Ενεργούμε  πάντα  με μεγάλη προσοχή.
Οι ιστοσελίδες γνωριμιών προσφέρουν συνήθως αρκετά  καλά περιθώρια ασφαλείας σε ότι αφορά την αξιοπιστία των εγγεγραμμένων χρηστών.

Δεν ξεχνάμε όμως ποτέ ότι το διαδίκτυο μπορεί να κρύβει σοβαρούς κινδύνους.

Όταν προγραμματίζετε ένα ραντεβού με άνθρωπο που γνωρίσατε στο διαδίκτυο, μη ρισκάρετε. Πάρτε τα μέτρα σας.
Αποφεύγετε να έχετε συναντήσεις σε ιδιωτικούς χώρους (ιδιωτικές κατοικίες, ερημικοί άγνωστοι χώροι, αυτοκίνητα  κλπ).
Οι πρώτες τουλάχιστον συναντήσεις πρέπει να γίνονται σε δημόσιους χώρους(καφετέριες, εστιατόρια κλπ),μέχρι να βεβαιωθείτε για την ποιότητα του ανθρώπου που γνωρίσατε μέσω διαδικτύου. Κάντε γνωστό σε φιλικό σας πρόσωπο για το ραντεβού σας, με ποιόν, ποια (δώστε στοιχεία ) που και πότε.

Μη δίνετε προσωπικά  στοιχεία σας ( διεύθυνση διαμονής, τηλέφωνα  κλπ) σε ανθρώπους που δεν γνωρίζετε καλά.
Αν για οποιοδήποτε λόγο δεν σας ικανοποίησε το είδος του ανθρώπου που συναντήσατε, αν κάτι δεν σας πήγε καλά, μην ντραπείτε ή φοβηθείτε, σταματήστε άμεσα τις συναντήσεις και ψάξτε για κάτι καλύτερο.

Με πολύ ευγένεια  ειδοποιείστε τον άνθρωπο που δεν σας εκφράζει, ότι δεν επιθυμείτε πλέον να συνεχίσετε τις συναντήσεις, γιατί δεν ταιριάζετε και ότι καλύτερα είναι για αυτόν(η) και εσάς να επενδύσετε καλύτερα τον χρόνο σας.

Με πολύ προσοχή μπορείτε να συνεχίσετε την αναζήτηση άλλων ανθρώπων. Την επόμενη φορά μπορεί να είστε ποιο τυχεροί. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: